Protože jsme dovolenou pojali spíše výletově, naše cesta vedla i do krásného okolí CHKO Kokořínsko, kde jsme si prošli Cinibulkovu naučnou stezku. Ztratili jsme se, ale nakonec našli, objevili spoustu krásných skalních útvarů, lesních cestiček a vůbec přírodních krás. Tento kraj je totiž turisticky velmi atraktivní a nabízí pohled na skalní útvary a bludiště, hluboké rokle a lesy a také seznamuje s faunou, florou a historií. 


Tato stezka se jmenuje podle Josefa Bedřicha Cinibulky, který byl učitelem ze Mšena a propagoval turistiku na Kokořínsku a vede po silnici, lesních stezkách, ale i úpatích skal. Vhodná tedy rozhodně není pro malé děti, kočárky a ani pejsky (bohužel), protože místy ze skal musíte po řetězech. Celkově má asi 9 kilometrů spíš fyzicky náročné trasy. My jsme jednu chvíli špatně sledovali značení a místo žluto-bílého psaníčka jsme se vydali po klasické žluté turistické, takže jsme si nakonec asi pět kilometrů zašli a trošku se ztratili, ale vše dobře dopadlo a máme alespoň o zážitek navíc. Celá trasa vás vede ze Mšena a zase zpátky do Mšena z druhé strany.

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Máte rádi podobné turistické výlety? Kdy jste byli na výšlapu naposledy?

Vaše Lucka

6 Komentáře

  1. Ty jo, vypadá to pěkně, ale nevím, zda bych se nebála :-D Vyděsila si mě těmi řetězy, ale jinak mám tyto turistické trasy moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá krásně :) já se včera vrátila z výletu o kterém v blízké době napíšu článek :) ... Také jsme chodili výšlapy po skalních městečkách
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Na kokořínsku máme chalupu a člověk by řekl, že to bude mít prochozené křížem krážem, ale o této stezce slyším prvně. :D Vypadá to tam dobře, tyhle dobrodružnější výlety (kdy se jde po skalách a musí se hodně opratrně) mě baví :-)

    Svět podle Teri Jones

    OdpovědětVymazat
  4. To musel být parádní výlet, moc vám to sluší ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Nedávno jsem se procházela Kokořínskem jen kousek odtud, konkrétně okruh kolem Jestřebických pokliček. Kokořínsko je krásné a z Prahy skvěle dostupné, tak už se těším, až sem vyrazím na nějaký další výlet.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky, byl to určitě povedený výlet! :))

    OdpovědětVymazat