O víkendu jsme se vydali s přítelem a bráchou na výlet do Aqualandu Moravia, abych byla přesná, byly to vlastně Vánoce v únoru, neboť dárkový poukaz jsem jim oběma věnovala jako dárek. A protože platnost měl do poloviny března, byl nejvyšší čas vyrazit. Já jsem poukazy kupovala přes Slevomat a na osobu tak cena byla 499,- Kč, kdy v ceně bylo nejen celodenní vstupné do Aqualandu, ale i tříhodinový vstup do Wellness Forum Romanum, kde člověk nalezl takovou uklidňující a relaxující zónu plnou vířivek a saun.

 

Vzhledem k tomu, že cesta z Kutné Hory pro nás byla téměř 200 kilometrů, vyrazili jsme na půl osmou ráno, abychom to na otvíračku v 10 hodin měli akorát. Naše smůla byla v tom, že si to stejné řekli patrně úplně všichni, takže když jsme v 10:05 parkovali před areálem, čekala na nás fronta dlouhá asi 200 metrů. Na druhou stranu ovšem musím pochválit, že čekání nebylo nijak dlouhé a do 20 minut jsme byli uvnitř. Tady byla výhoda jistě i v tom, že krom klasických pokladen u vstupu jsou zde i automaty pro skenování voucherů, takže jsme si tím vstup celkem usnadnili. Boj začal až po obdržení čipů. A to boj o skříňku. Můžu vám říct, že jsme zprvu docela nešťastně bloudili tím převlékacím labyrintem a hledali něco volného. Určitě bych ocenila úplně obyčejnou diodu nad skříňkami, která by svítila zeleně či červeně dle obsazení...


Jakmile jsme ale našli skříňku a převlékli se do plavek, mohli jsme skrz sprchy pohodlně pojít přímo do hlavního centra akvaparku. Před námi se tak rozprostřel ohromný bazén rozdělený šikovně rozdělený na jednotlivé sektory, který zahrnoval dokonce i vodní bar. Moc se mi líbily jednotlivé dřevěné lávky a vůbec celková atmosféra místa. Když tedy pominu, že jsme si vybrali sobotní davovou akci hurá do akvaparku, prostor byl vážně pěkný. Zprvu jsme se spíš tak šli zorientovat, takže jsme nakoukli k restauraci, tobogánům, Wellness centru i do venkovního areálu. A teprve potom jsme se vydali řádit. Kluci v půl dvanácté šilhali hlady, takže jsme se vydali do restaurace.



Tady jsme celkem s překvapením zjistili, že do restaurace se nemůže standardně v plavkách, ale v županu a pantoflích. No, abych byla upřímná, neměli jsme ani jedno. Nikdy se mi nestalo, že bych v akvaparku musela mít s sebou papuče a župan, a to jsme byli v Tropical Islandu i v Babylonu v Liberci... Ale situaci jsme vyřešili tím, že jsme si kolem těla prostě obmotali osušky a zkusili jsme vyrazit bosky. Prošlo to. Nazývat to místo restaurací bylo sice takové honosné, já bych volila spíš označení bufet, ale i tak si myslím, že jsme se najedli. Na výběr bylo z polévek, těstovin, masových směsí, salátů či jen zeleniny, ovoce, ale také klasik jako řízek či steak. Kluci nakonec zvolili hamburger, já zůstala v rámci Cambridge diety u studených listů zelného salátu a vařené brokolice (vyměnila jsem svačinu za oběd a koktejl k obědu jsem vypila až v autě při odjezdu). Vše bylo samozřejmě na váhu, kterou vám sečetli u kasy a načetli na čip. Za dvě porce hamburgeru s hranolky, dvě Coca-Coly, neperlivou vodu a porci salátu pro mě jsme platili 531,-Kč. Což si myslím, že nebylo vůbec špatné.

 

Když člověk vyrazí na výlet, musí počítat s nějakou útratou. Nicméně při zastavení u Pool baru se mi celkem protáčely panenky, pivo 60,- nealko míchané drinky 99,- a alkoholické 129,- za kus. Tady si myslím, že ač cena za jídlo byla úměrná, tak za pití byla celkem vysoká. Po občerstvení jsme pokračovali v ráchání, saunování i lenošení a domů jsme se vydali až v pozdních odpoledních hodinách. Celkově ten výlet hodnotím kladně, užili jsme si to, pobavili se, vyřádili, ale podruhé bych už asi do Aqualandu jet nemusela. Pro příště si možná opět připlatím a podívám se do Tropical Islandu.

Celkové výdaje: 3.219,-
- Vstupné (dárek) - 1.500,- (za tři lidi dohromady)
- Jídlo - 531,- (za tři lidi celkem)
- Pool bar - 188,- (jedno pivo a cuba libre) 
- Výdaje spojené s cestou - cca 1.000,-

Navštívili jste už někdy Moravii? Můžete doporučit jiný akvapark v ČR či zahraničí?

10 Komentáře

  1. V tomto aqualandu jsem byla jednou, před 2 roky. Také jsme přijeli na desátou, ještě chvíli před a už byla obrovská fronta :D ale jak říkáš, utíkalo to rychle. ��
    Mně se tam moc líbilo a doufám, že se tam ještě někdy podívám. Ale jak říkáš, ceny přehnané..
    Za nás tam taky bylo plno lidí :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti tam líbilo a chceš se vrátit, každé porovnání je dobré. :-) Plno lidí tam bohužel bude asi v každou roční dobu, je to lákavé pro rodiny s dětmi i mladé. :-)

      Vymazat
    2. Je to tak :). Ale jednou mi známí fotili, jak tam byli dopoledne ve všední den a bylo tam pouze pár důchodců, jinak nikdo. To bych chtěla zažít :D :)

      Vymazat
  2. tahle mista me ani uprimne nelakaji. mam radsi mista, kde muzu opravdu plavat, a nevim jestli by to tady slo s tolika lidmi udelat nejake tempo v bazenu. tobogany a ruzne atrakce uz mi davno nic nerikaji. Protio jdu radsi v Praze jen ciste na Florenc kde je opravdu jen bazen, tam si hodinu plavu a jdu spokojena domu :) ty ceny mi prijdou tedy i dost prehnane, ale ani se uprimne nedivim, snazi se rejžovat kde to jde. a lide tam evidentne jezdi dost, takze proc ne vid. nedela jim asi problem tohl zaplatit, pokud tam jsou cely den enbo pul den, urcite tam i utrati za jidlo a podobne, takze umim si to predstavit.
    ja mam radsi klidnejsi mista, nebo se tesim na leto az zas nekam pojedeme ven k vode:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej, v létě jen tak u rybníku, to je teprve ta správná paráda, ale chtěli jsme si to trošku přiblížit... Jinak normálně taky jezdíme do bazénu, kde sice je jak vířivka, ale také možnost hodit nějaké to tempo. :-)

      Vymazat
  3. Ja aquaparky nemám veľmi rada, ale verím, že niekto iný si to určite skvele užije. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, na jednu stranu se ani nedivím, když si vezmu, jak je to hlava na hlavě, na druhou stranu se tam takhle jednou za rok docela vyblbneme. :-)

      Vymazat
  4. Tak tenhle článek mě velmi zajímal z důvodu, že v Aqualandu už přes 3 roky pracuji jako animátorka, takže ráda čtu recenze random lidí, jak se jim u nás líbí :D jsem ráda, že recenze je víceméně pozitivní, ačkoliv chápu, že už bys po jedné návštěvě nutně znovu jet nemusela. Kdybych byla host, asi bych to měla stejně. Jsi jedna z mála, která si nestěžuje na ceny jídla, které bývají vždycky vyšší v těchto komplexech. Ceny drinků mi ale přijdou normální :) když půjdeš někam do baru, tak tam taky najdeš alko míchané drinky za 130 korun úplně běžně. Uznávám, že to pivo ale přepálené je :D
    Kdybyste se náhodou rozhodli jet někdy znova, tak jeďte třeba ve čtvrtek nebo v pátek :) rozhodně si to užijete víc, kvůli menšímu počtu lidí. A nemůžu se nezeptat .. zaznamenali jste animační program? :) nebo se i účastnili nějaké aktivity? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem tě tam třeba mohla potkat. :-) Ano, všimla jsem si programu, dokonce jsme sledovali, ale to, co jsme viděli, bylo zaměřené spíš na děti, i když moc hezky. Hrála tam hudba a animátoři se snažili děti roztančit, to bylo fajn. Za ty drinky jsem asi zhýčkaná, u nás máme vytipovaný bar, kam chodíme na kubíčko za 49,-, což je cena, která se málokde sežene... :-D Děkuji za tip, kdy vyrazit, třeba se tam za pár let vrátíme a vyzkoušíme. :-)

      Vymazat
  5. Boli sme, ale bolo to také horšie. Na každý tobogán trebalo ťažké kolesá čo nebolo úplne super. Mne sa oveľa viac páči ten v Prahe, ten je super, neviem teraz ako sa volá tá časť, kde sa nachádza ale ide o ten najväčší v Prahe.

    OdpovědětVymazat