"Sbohem a kdybychom se nikdy nesetkali
bylo to překrásné a bylo toho dost!"
- Vítězslav Nezval

Pan Nezval celkem výstižně napsal to, co bych mohla říct o svých studijních letech. Ano, jak z názvu plyne, skutečně končím školu. Mé pobývání na ČZU byl spíše omyl, který trval dva roky, za které se mi nepodařilo dokončit všechny předměty nutné k připuštění ke státnicím. Takže ano, tímto mé studijní (ne)úspěchy končí. Rozhodla jsem se rozloučit se s titulem Ing., přičemž bych asi měla být smutná, ale vlastně se mi dost ulevilo.

První práce aneb Pracovní práva a povinnosti mladistvýchNo work experience? You can get your first tech job without it!Poprvé do práce. Trému nechte doma a na vše se ptejte


Schylovalo se k tomu již delší dobu, studium mě nebavilo a jen jsem plnila jakási rodinná očekávání, ale pohár se naplnil a má nechuť se projevila ve výsledcích, které tak nějak rozhodly za mě. Je to zvláštní pocit, když teď už vím, že nebudou žádné další prázdniny, kafíčka ve škole, spaní na přednáškách či zapisování do jednoho sešitu na všechno... Věděla jsem to už na konci prázdnin, ale skutečně docházet mi to začíná až teď, jelikož jsem student do 30. září a poté nastoupím do své první opravdové práce.

Prošla jsem výběrovým řízením na pozici Specialista back office a překvapivě mě z 15 uchazečů vybrali, abych u nich nastoupila. Nečekala jsem to. Zarazilo mě to a teprve v tu chvíli mi to všechno skutečně došlo. Teď už je to tady, jsem dospělá. Ačkoli na brigádu chodím od svých 15 let, představa nástupu do opravdové práce je něco úplně jiného. A já se na to těším. Paradox.

Takže v budoucnu se určitě můžete těšit na nějaké informativní články o tom, jak se pracuje v České spořitelně, protože právě to bude můj nový zaměstnavatel. Bude to práce úplně odlišná od toho, co jsem dělala doposud a já doufám, že se s tím poperu, můj šéf bude v pohodě a kolegové alespoň tak fajn, jako byli ti doposud.

Pamatujete si na to, kdy jste nastoupili poprvé do práce? A pokud ne do práce, tak na brigádu? Jaké byly vaše začátky a zážitky?

Vaše Lucka

9 Komentáře

  1. Držím palce v nové životní etapě!

    OdpovědětVymazat
  2. Proč se trápit nad něčím, co nám nepřináší výsledky. Gratuluji k nové práci. Pamatuji si, jak jsem hned po maturitě nastupovala do práce já. A ještě do práce, kterou jsem nikdy nijak nestudovala a nikdy v životě mě nenapadlo, že bych tam mohla dělat. Tak ať se ti daří a těším se na články!

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, kamarádka včera nastoupila na vejšku a už teď z ní mám pocity, že by tam radši nebyla. Jak píšeš, plní rodičovské představy, a studuje obor, který ji absolutně netáhne. Předpokládám, že bude jen otázkou času, než to vzdá (přestože bych byla radši, kdyby to bylo spíš dříve, aby se tam netrápila příliš dlouho).

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, taky jsem skončila minulý rok nedokončenou VŠ, ať se ti daří v práci :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc ráda vidím, když někdo dělá, jak sám cítí, i když to třeba není to, co by měl nebo co si přeje okolí. Podle mě jsi udělala dobře a sama si to nejednou připomeneš. Proč se někde trápit, na to je život moc krátký. Přeji mnoho úspěchů a štěstí v nové práci!

    OdpovědětVymazat
  6. Já na vysokou ani nešla. Už ve čtvrtáku na střední mi bylo jasné, že VUTčko není nic pro mě. Že chci pracovat v oboru, a vzdělávat se praxí, nikoli dalším dřepěním ve škole.

    OdpovědětVymazat
  7. Věřím tomu, že jsi udělala dobře. Když má člověk takovouhle nechuť delší dobu, neměl by se zbytečně trápit, když tolik nelpí na tom, co by ho čekalo po dokončení. Držím palce v nové práci, snad se ti tam bude líbit! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Přeji, ať se Ti v práci líbí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doufám, že se Ti v práci líbí nebo že Tě alespoň někam posune, stejně jak to určitě udělalo neúspěšné studium a nebylo úplně k ničemu a něco Ti dalo ;).

    OdpovědětVymazat