Zdravím, zlatíčka!

Nedávno se mi při noční službě naskytla příležitost podívat se na film, protože zrovna byl na hotelu klid, všichni šli brzo spát a já svou práci měla hotovou. A já si vzpomněla na Avengers: Infinity War, na které jsem se těšila do kina, ale potom mi to nevyšlo. Takže jsem se dala do sledování a Vám přináším recenzi, ačkoli už nějaký pátek od startu v kinech uběhl, snad i přesto další mně podobné opozdilce potěší.

tom holland, Marvel, and Avengers image

Avengers: Infinity War
Žánr: Akční/Dobrodružný/Fantasy/Sci-Fi
Délka filmu: 149 minut
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy.

___ Pozor spoiler! ___



Recenze:
Já jsem se docela úspěšně vyvarovala všem spoilerům, takže jsem při začátku sledování tušila jen to, že na konci budu koukat. To, že jsem potom skutečně koukala s pusou dokořán, si nechám na konec. Už samotný start filmu je poměrně epický a my se hned v začátku dozvíme o vcelku drtivé porážce Asgardu, kdy nás nakonec i hrdinsky opustí náš oblíbený záporák Loki. Z posledních sil se podaří strážci Bifrostu odeslat Hulka zpět na zem, aby tak mohl varovat Avengers před blížící se hrozbou. Poté je Thor ponechán vlastnímu osudu a musí se vyrovnat s tím, že na světě už mu nezbylo prakticky nic a nikdo.

Mezitím se Hulk dostane na zem a dá dohromady starý tým Avengers, ke kterým se přidá i spousta dalších Marvelovských hrdinů. To je vcelku zajímavá podívaná, protože ač všichni bojují za stejný cíl - zachránit Zemi - ve skutečnosti každý bojuje svým způsobem na jiné frontě a ani v konečné bitvě se nesejdou úplně všichni. Pro to, aby se člověk orientoval, je skutečně dost důležité, aby viděl všechny filmy se všemi hrdiny, protože jinak si nedovedu představit, jak bych se chytala při objevení posádky Strážců Galaxie.

Celý film je provázen napínavými scénami a geniálními myšlenkami, jak hlavního zloducha Thanose zničit. Bohužel postupně dochází k tomu, že i přes veškerou snahu našich bojovníků, Thanos sílí a sílí. Milovníky podobných filmů určitě potěší, že efekty jsou vážně povedené, film má svou postupnou gradaci a vyústění závěrečné bitvy mi potom naprosto vzalo vítr z plachet. A to vůbec nemluvím o vztazích, které si mezi sebou vytvořily i ty postavy, které se doposud neznaly. Je povedené, že žádnému hrdinovi se film vyloženě nevěnuje, doposud mi přišlo, že se vše točilo hlavně kolem Kapitána Ameriky a Iron Mana, tady mi to tak ovšem nepřijde. Možná je to tím, kolik postav film obsahuje, v takovém počtu je těžké všechny vměstnat do dvou hodin a ještě u toho vytvářet kvalitní děj.

Trochu mě mrzelo, že Hulk tak nějak odmítl spolupracovat. Po první bitvě už ho vidíme pouze v podobě Bruce, který se marně snaží Hulka vyvolat - osobně si myslím, že je ublížený po první prohře s Thanosem. Konec filmu je překvapivý, já jsem díky němu nakonec ani nemohla usnout, jak mě naštval, ale představuje náběh pro další pokračování. Kdy osobně si myslím, že díky cestování v čase by se daly osudy poloviny hrdinů zase změnit, jinak si nedovedu představit, že by se Marvel rozhodl nechat jich půlku umřít a už by s nimi netočili další filmy. Nicméně, jak to nakonec bude, na to si docela ráda počkám, protože doktor Strange, který uměl s časem pracovat, nám udělal ádios.

Hodnocení:
Nejsem si jistá, jestli to mohu hodnotit jako oddechovku, asi spíš ne, protože já jsem byla napnutá do samotného konce. A ač si člověk s každou scénou říká, teď to přijde, teď vymyslí ten geniální způsob, jak nakonec všechno zvrátí, ten okamžik vás stejně překvapí zase jinak. Hodnocení na ČSFD je 88 % a já si myslím, že jsou zcela zasloužené. Film určitě doporučuju všem a těším se na pokračování, které snad přijde brzy.

Vaše Lucka

8 Komentáře

  1. Infinity War jsem taky viděla a ten konec mě hodně překvapil a navnadil na další díl :) Přece to takhle nemůže dopadnout. Nějaké vodítko o tom, jak budou dál bojovat je v nejnovějším Antmanovi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Avengers jsem byla v kině a vůbec mě nezklamal:) Akorát jsem byla hodně vytočená z konce ♥

    OdpovědětVymazat
  3. To máš inak super, že si takto môžeš pozrieť film cez noc. Že nemusíš výsostne byť v pozore, a môžeš sa venovať aj svojím veciam. Možno máš viac čas napísať aj článok na blog, či to už nie?

    OdpovědětVymazat
  4. přítel to miluje ale mě to teda nebere bohužel

    OdpovědětVymazat
  5. Já na tyhle filmy chodím s přítelem, dřív mě moc nebrali a Infinity War byla láska !

    OdpovědětVymazat
  6. Krásna recenzia, obdivujem všetkých, ktorí dokážu napísať stručnú a jasnú recenziu so všetkým potrebným, ja sa to asi nikdy nenaučím Inak sledovanie filmu v robote musí byť celkom zážitok, normálne ti závidím, že máš niekedy takúto príležitosť :) Čo sa týka podobných filmov o superhrdinoch, ide to všetko akosi mimo mňa. Videla som jeden (), príliš ma to nenadchlo a nejako nemám motiváciu pustiť si ďalší. Ale možno ma na to niekedy zmotá priateľ, to sa ešte uvidí

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme na tom byli s přítelem a byli jsme úplně naštvaní Čekala jsem happyend a ono tohle Opravdu mě to naštvalo Doufám, jak sama píšeš, že bude další díl, kde se většina hrdinů díky cestování v čase vrátí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem komiksové filmy taky dřív nijak nevnímala, ale po dvouletém vztahu s mým přítelem, který by na téma komiksy, sci-fi a fantasy mohl dávat školení, protože má neuvěřitelný přehled, jsem do toho taky tak nějak spadla o vysloveném nadšení se mluvit nedá, spíš některé filmy (hrdinové) mě baví víc, jiní míň. Vedou u mě Strážcí Galaxie a momentálně mě nejvíc dostal Antman, ten je prostě boží a po shlédnutí druhého dílu a především potitulkové scény si myslím, že právě on do toho bude mít hodně co mluvit, jak to nakonec všechno dopadne

    OdpovědětVymazat