Zdravím, zlatíčka.

O víkendu jsme se vydali s přítelem na rodinný slet, který jejich rodina pořádá každý rok a protože je jich jako Hujerů, pořádají to u strejdy v Kaplici, kam se sjedou z celé republiky. On má hospodářství a vejde se tam proto celá jejich rozvětvená rodina i s tím, aby tam mohli přespat. I když... Přítel zmiňoval hospodářství, já bych to označila spíš jako takové malé JZD. Byla jsem tu poprvé a hrozně se mi tahle jejich tradice líbila, nikdo si na nic nehraje, všichni se rádi vidí, pobaví, popijí... Prostě správná rodinná sešlost, která je podobná těm u nás.

Není to tak dávno, co mi přítel řekl, že když se jde k nám na oslavu, tak se od příchodu do odchodu jen cpe. To, co jsem zažila u nich, se nedá s naším stolováním srovnávat. :-D Než se stihnete nadechnout, máte před sebou pečené maso, knedlíčkovou polévku a už vám nesou guláš. K tomu se stůl prohýbal sladkým i slaným a já jsem večer odcházela nejen posilněná domácí višňovkou, ale řádně přejedená.

imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Lukáše strejda chová nutrie, nevím, jaký k nim máte vztah vy, mně osobně nevadí a tak jsem si je vyfotila na památku. Jo, a jednu mraženou jsme dovezli taťkovi, který si na ni brousí zuby už jak dlouho...

imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Protože jsem byla po noční a cestou do Kaplice jsem prospala asi jen hodinu, kolem druhé na mě padla menší krize. A protože si toho přítel všiml, rozhodl se na chvilku z rodinné sešlosti zmizet a vydat se na výlet, abych to rozchodila. Po zralé úvaze jsme se rozhodli vydat se do Českého Krumlova, kde jsem ještě nikdy nebyla. Bylo to krásné! Zrovna jsme chytli nějaké historické slavnosti, takže všude chodili lidé ve středověkých kostýmech, samá krásná lady, udatný rytíř či páže. A v neposlední řadě vzhledem k probíhající akci i řada cizinců všech možných národností.

imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Ty slavnosti byly výhodou i nevýhodou v jednom. Sice jsme se pokochali a od zámku bylo nádherně vidět do okolí i na část historického průvodu, do centra jsme se ale nedostali. Vstupné by nás oba vyšlo dohromady asi na 500 Kč a my jsme neměli dostatek času, aby se nám to vyplatilo. Kdybychom měli celý den, určitě bych neváhala a počkala si na ohnivou show a ohňostroj, stejně tak i na průvod, ale my se museli vrátit na tu oslavu. Takže jsme si prošli jen přilehlé uličky a hlavně zámek. Obojí moc krásné!

imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Součástí zámeckého areálu je i výběh medvědů, na který vidíte při pohledu dolů z můstku, který spojuje zámek s okolními uličkami. A v neposlední řadě bych vám ráda ukázala náhled do džungle. Alespoň já jsem si tak připadala, když jsem se ocitla mezi voliérami papoušků, které má strejda na pozemku. Voliér tu má cca 300 a i když ne všechny jsou plné, některá ukrývají papoušků i dvacet. Všichni měli nádherné zbarvení, každý trošku jinak vypadal a já si připadala jako na nějakém ostrově.


imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
(pro zvětšení klikni na obrázek)

Byli jste už někdy v Českém Krumlově? Pořádáte také podobné rodinné slety?

Vaše Lucka

23 Komentáře

  1. Krumlov miluju a rodinné slety nesnáším, takže se jim vyhýbám...

    OdpovědětVymazat
  2. V Krumlověmuselo bát krásně :) Taky jsem tam ještě nikdy nebyla a ráda bych se tam někdy podívala :) A papoušky a nutrie mám ráda

    OdpovědětVymazat
  3. Krumlov jsem si zamilovala! Letos jsme se tam stavovali se třídou, když jsme jeli na vodák a přestože jsme měli jenom asi tři hodiny, vím, že jsem tam nebyla naposledy. Jinak rodinné srazy mám ráda, jenom mám vždycky strach, že se tam někdo s někým rafne, když je tam hodně lidí.. Krásné fotky! Ani jsem nevěděla, že někdo chová nutrie.

    OdpovědětVymazat
  4. V Českém Krumlově jsem ještě nikdy nebyla, ale při našem cestování po České republice věřím tomu, že zanedlouho se tam určitě vydáme! :)

    OdpovědětVymazat
  5. V Krumlově jsem byla, když jsme byli na vodě a musím říct, že je opravdu nádherný Jinak naše rodinné oslavy jsou dost šílené Navíc jsme z jižní Moravy, takže milion druhů vína nikdy nechybí Moc pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  6. V Českém Krumlově jsem byla se školou. Je to tam krásné :), akorát všechno hrozně drahé .

    OdpovědětVymazat
  7. To je náhoda! Příští týden se chystám do Krumlova. Jedeme s přítelem kousek na takovou menší dovču, a tak se tam na den stavíme :) Zajímá mě zámek, centrum a taky grafitový důl :)

    OdpovědětVymazat
  8. V Krumlově jsem ještě nebyla, ale letos se tam s našima chystáme v rámci dovči, tak jsem zvědavá . Moc pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
  9. V Krumlově jsem nikdy nebla, ale nějakého papouška bych si vzala ráda Vždy jsem si nějakého přála

    OdpovědětVymazat
  10. [1]: Tak to já ty slety právě mám hrozně ráda. Ale to je individuální.

    OdpovědětVymazat
  11. Tedy přímo nádherná reportáž zlatí a to že si lze obrázky řádně prohlédnout ve zvětšení, super nápad! Díky, jdu se kochat ještě jednou.

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: To jsem moc ráda, fotky sice nemají úplně kvalitu, můj mobil totiž jako na potvoru vyhlásil stávku a náhradní nebyl úplně ono, ale to nejdůležitější snad zachytil.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Určitě, já která fotím svou Nokií 6300 si na nějakou kritičku tvých fotografií rozhodně hrát nebudu. Snad to zas nepříjde Luci odjinud?   

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Snad ne, ale jsme na internetu, člověk musí počítat se vším.

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Ano virtualita světa je taková. Měj krásnou neděli Luci, u nás doma je viroza, angína, rýma, kašel, je toho v práci i po Praze docela dost.

    OdpovědětVymazat
  16. Tyhle sešlosti mám ráda, pořádáme je taky, ale zatím k tomu nepotřebujeme JZD Ale je pravda, že dům našich už nestačí. V Českém Krumlově jsem byla a j to tam krásné, až na ty davy turistů :/

    OdpovědětVymazat
  17. my nemame dost velku rodinu na to, aby sme mohli usporiadavat velke rodinne slavnosti a vlastne ani miesto, kde by sme ich usporiadavali. moji obaja rodicia su jedinacikovia, takze ziadne tety, strykov, sesternice ani bratrancov nemam. otec ma sice sesternicu z druheho kolena, ku ktorej obcas chodime, ale nejak nie sme na taketo obrie slavnosti, zvycajne oslavujeme iba vo stvorici - mama, otec, brat a ja.

    OdpovědětVymazat
  18. V Českém Krumlově jsem byla snad milionkrát! A medvědi jsou božíí ! :) Naposledy jsme tam byli s rodiči před dvěma lety a pořád je to tam hrozně krásný! <3

    OdpovědětVymazat
  19. [16]: Chodím k tobě moc ráda, ale občas - jako třeba teď, mám problém s otevřením tvé stránky a hází mi to nějakou chybu. Tak nevím, zda o tom víš, nebo jestli je to chyba na mojí straně. A máš pravdu, davy turistů tam opravdu byly.

    OdpovědětVymazat
  20. My sešlosti moc nepořádáme. My jsme všichni takoví introverti, že se sejdeme akorát na pohřbech. Jinak si žijeme sami pro sebe. Občas se sice navštívíme, ale na žádné velké slety to není.

    OdpovědětVymazat
  21. Nutrie žily u nás vedle baráčku, kde jsme bydleli přes 2. lety. Ale nutrii na talíři? Noo, to bych asi nerozdýchala.   

    OdpovědětVymazat
  22. Také nám stačí jenom oslava a je nás tam jak v malé vesnici U babičky to takhle mám taky, sotva přijedu, už mi cpe nějaké jídlo Ale zase, já jím ráda Ty papoušci jsou úžasný, 300 voliér je teda něco :) NA druhou stranu nevím, jestli by mi nevadil ten hluk

    OdpovědětVymazat
  23. Český Krumlov je zařazený do seznamu míst, které bych chtěla navštívit. A rodinné sešlosti pořádáme je nás sice méně než Hujerů ale i tak to vždy stojí za to

    OdpovědětVymazat