Krásné odpoledne, zlatíčka.

Ráda bych se s Vámi podělila o příjemný zážitek, který jsem zažila 2. 6. 2018. Ve vesnici Chlístovice u Kutné Hory se totiž jako každoročně konal Pohádkový les, na který se sjíždí řada návštěvníků z blízkého i dalekého okolí, s dětmi i bez nich, ale hlavně s dobrou náladou. Já osobně tuhle akci navštěvuji snad každý rok, mám ji spojenou s dětstvím a je to pro mě taková nostalgie, letos jsme se s přítelem a bráchou přidali k sestřence s čtyřletými dvojčaty a asi si dovedete představit, jak z takové akce jsou děti unesené.

Podělím se s Vámi o několik fotografií, které si vypůjčím od profíků z Kutnohorského deníku, protože já prostě fotit neumím, i když se o to nejvíc snažím, tak mi tu mou neschopnost snad prominete. Na této akci se mi hrozně líbí provázanost mezi generacemi, některé pohádky hrají dospělí, jiné hrají děti pro děti a všichni se snaží, že z toho vždycky vyjde příjemná procházka lesem, na kterou pak s láskou vzpomínám. Letos měla trasa tři kilometry a uteklo to jako voda.

Tři kiláčky v přírodě,
odšlápli jste v pohodě!

To bylo motto na vstupenkách, kdy vstupné bylo 50 Kč za dospělého a 30 Kč za dítě, myslím, že pro tolik dobrovolníků je to úžasná cena. A teď už hurá na slíbenou fotogalerii.

Uvítací shromáždění husitů na začátku trasy vás veršovaně uvede do Pohádkového lesa. Poté zazní rána z děla a jste vypuštěni se skupinou na trasu, k čemuž vám hrají muzikanti.

Jako první jste po cestě mohli potkat pohádkové bytosti animované, konkrétně SpongeBoba a jeho kamaráda. Pak následovala první pohádka, kde se Líza rozčilovala nad neschopným Lojzou, v téhle pohádce se mohly zasmát děti i dospělí, protože na chování Lojzy skutečně šla hlava kolem. Další pohádka ukázala dětem, že nemají být lakomé, protože Kohoutek tak pro jedno zrníčko, o které se nerozdělil, málem přišel o život. A nakonec indiánské týpí, u kterého mohli střílet malí i velcí z luku na terče.

Pohádkový les Chlístovice 2018Pohádkový les Chlístovice 2018Pohádkový les Chlístovice 2018
Na obrázku můžete vidět na jednom z našich dvou broučků, že pohádka o Neposlušných kůzlátkách byla skutečně napínavá. Křemílek a Vochomůrka se poté snažili v další pohádce ušít si kalhoty. A princezna Jasněnka přemýšlela o tom, jak by mohla být se svým milým ševcem. Nedílnou součástí Pohádkového lesa je také lovení rybiček u vodníků a pekelné topinky od čertů, které jsou k dispozici zdarma.

Na konci trasy se poté nachází rozlehlá louka, kde čeká pro návštěvníky občerstvení, skákací hrad pro děti, spousta cukrové vaty a pár stánečků. Celé je to každý rok moc hezká podívaná, a pokud máte možnost zúčastnit se něčeho podobného třeba ve vašem okolí, určitě neváhejte. Je to podívaná pro všechny věkové kategorie.

Vaše Lucka

13 Komentáře

  1. To je suprová akce, hlavně že sis to užila

    OdpovědětVymazat
  2. Na podobné akci jsem byla, když jsem byla malá, pamatuju si to jako by to bylo včera!

    OdpovědětVymazat
  3. Tato akce se koná i u nás v Ostravě každý rok a mám na ni taky nostalgické vzpomínky z dětství. :)

    OdpovědětVymazat
  4. [6]: Právě vůbec nic, kolikrát i obnovím stránku, zkopíruji znovu svůj komentář, ale chvíli se to načítá, pak tam skočí záhlaví a začátek článku a víc nic. Nenapíše, že je chyba, ale komentář to nepřidá. A potom přijdu pár dnů na to, napíšu komentář a zase to jde, nerozumím tomu. :-/

    OdpovědětVymazat
  5. Takové krásné akce pro děti mají smysl :) taky se chystáme, budeme to mít hned kousek v zámeckém parku a jsem zvědavá, jestli i dvouletá slečna z toho něco bude mít, nebo jen bude běhat a běhat

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tohle jsou super akce pro dětičky :)

    OdpovědětVymazat
  7. kolem pohádkového lesu jsme jeli na dovolenou! :) ale nešli jsme dovnitř, protože jsme spěchali.. :) krásný zážitek.. :) asi to tam někdy navštívíme se vším všudy.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na pohádkovým lese jsem už nebyla ani nepamatuji, naposledy asi v deseti letech? Možná :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja jezdím na koně a s koníky každý rok jezdíme na Pohádkový les do nedalekých Slavonic, kde jsme vždy jako poslední stanoviště. Tento rok jsme tam byli také. Dětí bylo habaděj! Cca 500, což je tak 100 na koně! Od 14:45 do 18:15 jsme se nezastavili.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ti to mají hodně dobře vymyšlené! :) U nás se také pořádají Pohádkové lesy, ale nejsou až takhle promyšlené :) Člověk akorát chodí po stanovištích, kde u pohádkových bytostí plní úkoly, za která sbírá razítka nebo dobroty :)

    OdpovědětVymazat