Zdravím, zlatíčka. :)

Jak už nadpis referuje, dnešní článek se bude věnovat životopisu. Konkrétně tomu mému. A ještě přesněji, jeho prvnímu poslání. Je to zvláštní pocit, mám ho napsaný už hrozně dlouho, co jsme si to zkoušeli na bakalářském, vlastně už i na střední, ale dnes se dostávám k jeho prvnímu zaslání.

design, etsy, and fashion imagefunny and job image
google, grunge, and sad image

Někteří z Vás teď mohli po přečtení úvodu nabít dojmu, že jsem nikdy nemakala. To není pravda. Jen jsem dosud nepotřebovala životopis. Už deset let brigádničím od dubna (května) do října ve zmrzlinovém stánku, jsem tam nejdéle ze všech a práce se nebojím. Stejně tak jsem už dva roky na brigádě jako servírka v restauraci a kombinovala jsem to i s prací za barem, které jsem se ale v rámci zachování nějakého volného času nakonec vzdala. Jen jsem se dosud nesetkala s tím, pošlete mi životopis.

Když jsem začínala pracovat na zmrzlině, bylo mi 14 a šéf je od nás z vesnice, takže to bylo takové neformální a ještě navíc přes taťku, který se za mě tehdy zeptal, jestli nehledá brigádníky. No vida, hledal a od té doby tam jsem. Rozhlednu mám pro změnu zase zařízenou přes sestřenku, která tam pracuje jako servírka na hlavní pracovní poměr. A bar? Tak ten jsem si zařizovala sama, ale dosažené vzdělání a nebylo ke sbírání skla a rozlévaní panáků tak docela potřeba.

A dne jsem prohledávala web a vyskočil na mě inzerát na práci. Na práci na zkrácený úvazek - přesně pro mě. 2-3 dny v týdnu hlásal titulek a tak jsem rozklikla odkaz. A ukázalo se, že se jedná o práci v Kutné Hoře, ani ne deset minut cesty ode mě z domova autobusem. To se mi fakt líbilo, zvlášť proto, že bych si chtěla přivydělat trochu víc než jen víkendovou brigádou a když mám školu buď jen ve středu, nebo v pondělí, středu a pátek, dalo by se to zkombinovat.

Tak jsem koukla na požadavky a vida, pro práci prodavačky v obchodě s oblečením toho zase tolik potřeba není. Zkušenost s prací s penězi mám celkem bohatou, trochu styl pro kombinování, no to snad půjde, potom už jen milé vystupování (milá snad jsem) a hurá na to, pošlete životopis. Tak jsem oprášila svůj životopis, otevřela email, napsala stručný důvod, proč vlastně píšu a o jakou pozici se hlásím, jak nás to učili, a poslala do éteru. Tak mi držte palce, je to první zkušenost, nečekám zázraky, ale třeba by se to mohlo chytit.

Už po Vás někdy někdo chtěl zaslat životopis? Pochlubte se svými úspěchy. :)

Vaše Lucka

15 Komentáře

  1. Brigády při škole jsem mívala taky po známosti. Po škole jsem ale začala posílat životopisy. Jeden jsem ze srandy poslala na pozici vedoucí sociálně terapeutické dílny. Nakonec mi místo toho nabídli pozici asistentky. V dílně se  po čase uvolnilo místo pracovnice v sociálních službách, takže se mi můj sen o práci v dílně nakonec vyplnil:) Jen jsem si neziskovkou (pozicemi) trošku pocestovala:))

    OdpovědětVymazat
  2. To si piš a několikrát. Dokonce jsem si tvořila spešl CV na modeling. Tam jsem zadávala nějaké zkušenosti s hostesingem, focením apod... Ale je to fajn si to takhle přizpůsobit. Pokud Ti o místo vážně jde, tak to firma, která Tě bude přijímat, určitě uvítá.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem teda zatím nikdy životopis neposílala, protože na střední moc času na lepší práci, kde by to bylo potřeba nemám, ale momentálně sháním brigádu, tak uvidíme, zda bude potřeba.

    OdpovědětVymazat
  4. Taktiež som nikdy nepísala životopis, ale to preto lebo som zatiaľ zarábala len doučovaním a na to teda životopis naozaj nebolo treba. Bohužiaľ ale teraz na vysokú budem jeden musieť napísať, hoci absolútne netuším na čo im to bude. Držím ti palce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, posílala jsem životopisy i na brigádu, ale momentálně pracuji na personálním a řeším životopisy :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ahooj :) tak ti držím palce, ať novou brigádu dostaneš, po práci ve stánku a za barem máš dost zkušeností se zákazníky, určitě to pro tebe bude velké plus :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem ho myslím posílala jenom dvakrát, z toho jednoho se vyklubala moje současná brigáda a z toho druhýho zatím nevím . Myslím ale, že na mé současné brigádě se na to ani moc nekoukli, prostě potřebovali lidi Což je možná dobře pro mě

    OdpovědětVymazat
  8. [1]: Tak to je krásné, že se ti i oklikou podařilo dostat k vysněné práci!

    OdpovědětVymazat
  9. Přeju ti hodně štěstíčka .

    OdpovědětVymazat
  10. Ani mi nemluv. ja rozesilala zivotopis uz tolikrat hlavne po skole jako absolventka jsem se snazila ho co nejvic vyšperkovat, aby byl dobry ale zaroven ne preplacany, davala jsem ho i kamarádce aby se mi na nej podivala, zkiousela jsem ho i v anglictine prepsat coz jsem nejak nedokoncila. kazdopadne je to fuška mit dobry zivotopis. dneska jsou naroky aby byl propracovany ale spis minimalisticky, nez preplacany. no. je to docela věda. :) kazdopadne uz s tim mam dost zkusenosti tak kdybys chtela nekdy poradit. nevahej se na me obratit.

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Tak to jsi hodná, možná tu nabídku využiju. :) Jo, to jsem původem, přesně žiju ve vesnici za KH. :) Hezká náhoda.

    OdpovědětVymazat
  12. Životopisů se po škole ještě naposíláš... Ne že bych ti nepřála, abys vylezla školu a hned po tobě někdo hrábnul všema deseti, ale tak to nechodí, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  13. Já si první opravdový životopis vytvořila léto po střední škole. Doma na mě tlačili, ať si najdu nějakou brigádu, tak jsem sepsala, co umím, připsala nějaké praxe během střední školy a začala posílat na různé brigády. Nakonec se mi zalíbil hostessing, kvůli kterému jsem se taky naposílala životopisů, protože se většinou jedná o jednorázové pozice. Během studia na vysoké škole se mi to nasbíralo a tak jsem po dokončení bakalářského studia mohla poměrně plný životopis posílat zaměstnavatelům... =)

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Já si myslím, nejsem naivní, abych si myslela, že kam pošlu životopis, tam mě budou chtít.

    OdpovědětVymazat