Krásný den, zlatíčka.

Dneska mě v rámci předmětu Informační a komunikační technologie pro e-business napadlo, že Vám ukážu kousek toho, co ve škole děláme. Není to žádný velký boom, ale máme zrovna v rámci našeho projektu vytvářet tzv. persóny. Jedná se o potenciální zákazníky, kteří budou nakupovat náš produkt. My konkrétně máme pension na okraji přírody, taková malá oáza na nervy. A měli jsme vytvořit profil zákazníka, který tuhle oázu bude vyhledávat. Takže, tady to je.

Mgr. Kateřina Turistická - Domácí

Kateřina Nováková je žena v mladším středním věku (35 let), která žije v Praze, ale má ráda přírodu, pěší turistiku a cyklistiku. Vzhledem k tomu, že přes celý rok je uzavřená v Praze, ráda na dovolené vyjíždí do klidných horských oblastí, kde hledá odpočinek a relaxaci. Toto jí vydrželo od dob jejích studentských let, kdy navštěvovala letní a skautské tábory jako oddílová vedoucí. Proto se snaží k lásce k přírodě vést i svou rodinu.

Kateřina je povoláním učitelka na základní škole a její příjem činí průměrně dvacet čtyři tisíc korun měsíčně. Žije ve společné domácnosti s dvěma dětmi a manželem, který pracuje v oblasti pojišťovnictví.

Kateřiny den obvykle začíná před šestou hodinou, kdy musí vstát, připravit snídani dětem, odvést je do školky a z ní se potom autobusem dostávat do zaměstnání. Z práce odchází v půl třetí, musí nakoupit, na poštu, děti vyzvednout ze školky a postarat se o ně minimálně do pěti hodin, kdy se vrací manžel. Poté musí uvařit večeři, uklidit, vykoupat a uložit děti a teprve poté se může věnovat relaxaci. V týdnu navštěvuje kurzy jógy, pokud ji nestihne, ráda si pouští relaxační hudbu a cvičí doma, když děti spí.

Ve škole techniku moc nevyužívá, má chytrý telefon a pro práci doma určený notebook. Kateřina vlastní svůj osobní facebookový i Instagramový profil, kde si často píše se svými kamarádkami z práce, školy či zájmových skupin, kde si vyměňují své zážitky z dovolených, dále sdílí několik stránek a skupin ohledně turistiky a trávení volného času v přírodě. Často nakupuje v bezobalových prodejnách a jejich propagací se šíří na Facebooku i jiných sociálních sítích, dodržuje zásady zdravého životního stylu, podle kterého funguje celá její rodina.

Jelikož má dvojčata předškolního věku, nepotrpí si na přehnaný luxus, ale raději volí dostupnější ubytování rodinného typu. Kateřina neovládá cizí jazyky, proto vyhledává především české lokality. Od pobytu očekává příjemný zážitek, vyžití pro její děti, kdy toto zázemí dětských aktivit výrazně ovlivňuje její spotřebitelské rozhodování. Neholduje zbytečnému utrácení a dovoleným v zahraničních resortech.

Typické výrazy: treking, rodinka, naučná stezka, bobřík odvahy,...

Žije na základě motta: "Člověk by měl být po celý život turistou - aby viděl ze světa jen to, co stojí za vidění."

Tak co si myslíte, není to tak trošku škola hrou? A přitom je to běžná součást marketingové činnosti, setkala jsem se s tím už v několika předmětech a začíná mě to bavit. :)

Vaše Lucka

8 Komentáře

  1. Tohle zní hrozně zajímavě. Nemůžu říct že bych tohle chtěla dělat a ani nevím jestli by mě to dokázalo zabavit na nějakou delší dobu, ale minimálně projednou je to pěkné odreagování. Profil Kateřiny je super, opravdu si takovou ženu dokážu představit jako hosta v penzionku třeba někde na Šumavě. A potom také skupinku aktivních důchodkyň, ale to už je vedlejší

    OdpovědětVymazat
  2. Už len z tej fotky je na to jazero nádherný výhľad a pôsobí to ukľudnňujúco. Nádhera! Denník vysokoškoláka je skvelý, takto sa dozvedieť o druhých niečo je zaujímavé

    OdpovědětVymazat
  3. Zní to zajímavě. Tak hlavně že tě to baví. Je super když je něco hrou. Člověka to pak vždycky víc baví :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, to je super nápad :) Úplně ten popis sedí na moji třídní učitelku z gymplu (akorát je o něco starší)

    OdpovědětVymazat
  5. To je hrozně super. A podle mě takové věci opravdu k něčemu jsou. Myslím, že by se tenhle typ projektů měl dělat v rámci studia (nejen na vysokých školách) častěji.

    OdpovědětVymazat
  6. To je něco jsko profilovani pachatele v detektivkach...

    OdpovědětVymazat