Tak zlatíčka, dnešní "téčko" chci věnovat svému termohrnku. Jeden by nevěřil, jak taková věc dokáže jednoho očarovat. Alespoň mě určitě. Vzhledem k tomu, že obvykle ráno vstávám ve 4:40 (na poslední chvíli), tak si už nestíhám dát doma kafe, než odjedu na vlak do Jihlavy, ale většinou si dělám kafíčko s sebou do termohrnku.

Můžu vám říct, že sehnat takový vhodný termohrnek je celkem věda. Doma jsme jich měli dokonce několik, jenže většina z nich měla zašupovací otvor na pití, kolem kterého kafčo při pohybu protékalo. Při cestě vlakem to fakt není zrovna nejlepší, mohu potvrdit, ruku jsem si spálila několikrát, o polití sama sebe radši ani nemluvím. ;)

A tak jsem začala hledat správný a vhodný termohrnek. Fakt to pro mě jednu chvíli byla taková úchylka, protože jsem v každém krámku hledala, aby nebyl zašupovací otvor, ale světe div se, alespoň u nás je docela problém takový temorhnek najít. Poté jsem našla v Kiku asi za 40 Kč parádní termohrnek v super velké velikosti, který vypadal, že by mi z něj kafčo utíkat nemuselo... Naštěstí mě napadlo ho doma nejdřív vyzkoušet nad dřezem!

happiness, pink, and quote imageart, drawing, and coffee image
december, christmas, and hello image

Naplnila jsem termohrnek horkou vodou, zavřela pítko, naklonila nad dřez a hádejte, co se asi nestalo? Přes pítko to fakt neteklo, všechna čest, nicméně krásně protékala voda pod víčkem! Jednoho by z toho fakt kleplo, takže letěl hned na dno skříně (vypadá super, tak mi ho bylo líto vyhodit - v létě to bude fajn kelímek). :D

Když už jsem si myslela, že si prostě v pořádku do Jihlavy kafe, které bych si třeba mohla položit i do kabelky, nikdy nedovezu, vynořil se můj rytíř na bílém koni! No dobře, byli to rodiče ve stříbrné Octavii, ale i tak mi zachránili můj kafový rituálek. V nějakém sportu totiž objevili termohrnek, který má zavírání jako termoska, tudíž neproteče. Má obsah krásných 400ml, což mi vyhovuje, a dokonce i hezky vypadá, však se koukněte. Mám ten žlutý. :-)


Berete si taky kafčo s sebou do školy nebo při cestě do práce? Máte zkušenosti s termohrnky, co vám kafčo chrstnou rovnou do klína? :-D Jen se podělte. ;)

Vaše Lucka

3 Komentáře

  1. tohle by si měla přečíst moje ségra! úplně mi ta výprava za hledáním perfektního termohrnku připomíná jí D

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ráda slyším, že nejsem jediný blázen do termohrnků. Tak snad na to nepřijde, třeba ho stihneš vrátit, než se po něm začne shánět.

    OdpovědětVymazat
  3. bez termohrnku se v práci v podstatě neobejdu..a co takhle si nechat vyrobit termohrnek na míru s potiskem?

    OdpovědětVymazat