Zdravím, děvčátka. :)

snow, christmas, and winter imagelove, snow, and heart imagechocolate, nutella, and food image

Tak jak se dnes máme? Neodnesl si vás včera čert? :P Ne, určitě ne, věřím, že jsou na blogu samé zlatíčka. Pod dnešní písmenko S jsem se rozhodla vybrat sníh. A to všechno z jednoho prostého důvodu, začíná mi celkem chybět.

Já vím, je to divné, už několikrát jsem psala, že jsem letní dítě, narozená v létě, milující léto a najednou mi chybí sníh? Asi za to může přežitek z dětství, kdy si pamatuju, že právě na Mikuláše už sníh byl. No, a zatímco včera byl Mikuláš, venku to vypadalo spíš na jaro, můžu říct, že jsem si na procházce se psem ve své zimní bundě připadala skoro blbě, protože mi byl hic, a to jsem ani neměla mikinu!

Ale zpět k tomu, proč vlastně pociťuju nedostatek sněhu zrovna teď. Jak už jsem řekla, vše se motá kolem Mikuláše. Vždycky pro mě tenhle svátek znamenal to, že Vánoce jsou opravdu už blízko. Ono se asi není čemu divit, jako dítě moc nevnímáme, jestli se zapaluje první nebo druhá svíčka na adventním věnci, ale jak jde o pekelníky, co nám buší na dveře, to jsme v pozoru všichni.


Aspoň u nás to tak vždy probíhalo, většinou jsme se sešli celé příbuzenstvo a dostali jsme s bráškou spoustu sladkostí, ale především vánoční čokoládové kalendáře. I když už dávno nejsem dítě, kalendář na Mikuláše dostávám pořád, snad proto, že je to hezká vzpomínka na dětství. Kdo ví, ale jsem za něj moc ráda. Něco na tom mi prostě přijde roztomilé, a co si budeme povídat, i ve svém věku se na Vánoce mnohdy těším jako malé dítě, takže díky kalendáři si člověk může odpočítávat tu dobu.

Teď, když už kalendář mám, mohu začít odpočítávat a upřímně doufám, že někdy kolem Vánoc, se tohle jarní počasí přesune a na zemi padne alespoň malý poprašek sněhové přikrývky, protože mám ráda bílé Vánoce, i když nejsem milovník zimy. Prostě to k tomuhle období tak nějak patří. Takže se ptám, myslíte, že budou bílé Vánoce nebo si užijeme jarního počasí? Hlavně, když nakonec nebudou na blátě!

snow, winter, and christmas imagechristmas, food, and chocolate imageolaf, frozen, and snow image


Vaše Lucka

5 Komentáře

  1. Sníh miluji, bohužel když už někdy ten sníh padá, tak se hned roztaje. Už si skoro ani nepamatuji, kdy byli Vánoce se  sněhem.

    OdpovědětVymazat
  2. No radši žádný sníh, než ten hnusný -> břečka, náledí, atd... Ale bílé Vánoce by byly fakt něco :)

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Právě, bílé Vánoce jsou nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek Doufám, že brzy bude sněžit Přece jenom sníh k Vánocům patří

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Děkuji, taky v to doufám. Vánoce bez sněhu jsou tak nějak ochuzené...

    OdpovědětVymazat