Hodně jsem přemýšlela, co napsat k tomuto téma týdne, aby to nevyznělo moc depresivně. Už samotný název mi totiž hrozně věští depresivní články, jelikož když je něco ve stínu, pravděpodobně se tomu moc nedaří.

Naprostá dokonalost vede k totální prázdnotě. - Ray Bradbury

Nakonec jsem se rozhodla, že napíšu článek o životě ve stínu dokonalosti. Asi každá holka (chlapci ať se neurazí) teď nejspíš pochopí, o čem mluvím. Dokonalost je totiž něco, co nás mnohdy pronásleduje celý život. Pořád se snažíme dělat věci tak, aby všechno bylo perfektní, chovat se tak, abychom byly nejlepší, oblékat se tak, abychom byly nejkrásnější... A vší tou dokonalostí, kterou se uměle snažíme vytvořit podle nejnovějších trendů, pomalu zabíjíme naši osobnost, naše vlastní já.

Mnohé dívky si to neuvědomují, ale dokonalost není jen to, co vidí ve fashion pořadech nebo co čtou v bulvárních magazínech, dokonalost je v každém z nás, protože naše individuální já je samo o sobě dokonalé. Jen je někdy škoda, že se to já někdy snažíme zabít umělými náhradami...

beauty, makeup, and true imagegirl, green, and child image
magic, quote, and need image

Měla jsem spolužačku, která dělala modeling. I když jsme nebyly nejlepší kamarádky, byla to krásná a chytrá holka, která se hodně snažila, aby byla dokonalá. Jenže člověk si po nějakém stráveném čase začíná pomalu všímat, že pod vší tou dokonalostí se skrývá jen ustrašená holka, která se bojí, že udělá jeden špatný krok. Už ani pomalu neuměla vyjádřit své vlastní nadšení pro věc, svou osobnost... Když jsme se fotili jako třída v bláznivých oblečcích a bláznivých pózách na fotky, které jsme chtěli použít jako výzdobu na maturiťák, vyšlo to najevo asi nejvíc.

Neuměla se předklonit, rozcuchat si vlasy a tvářit se jako totální blázen, jak jsme to my všichni dělali. Ona zvládla jen zaujmout svou modelkovskou pózu a zatvářit se sexy, neříkám, že by jí to nešlo, hrozně jí to na fotkách slušelo, ale... Já nevím, jestli to dokážete pochopit, ale o tom přeci život není, ne? Možná to vypadá, že žárlím, ale věřte, že ne. Já si jen myslím, že dokonalost není vše a mnozí kluci tu dokonalost ani nechtějí. Život je přeci o něčem jiném než o tom, abychom se pořád hlídali a kontrolovali, jestli náhodou nevybočujeme ze své role, no ne?

minions, perfect, and awesome image
love, boyfriend, and quote imagecouple, tree, and tent image

Pokud se mnou někdo nesouhlasí, tak ať mi to napíše, ale já si stojím za tím, že dokonalost není všechno a nikdy nebude. Nejsme stroje, abychom tací byli, přestože se mnohdy hodně snažíme. Jsme lidé, děláme hlouposti, umíme být spontánní, bláznivě se bavit a někdy ze sebe trošku dělat šašky, ale život se přeci má prožít, ne jen přežít! Nehrajte si na někoho či něco, čím nejste. Každá dívka je dokonalá taková, jaká je, tak si to zkuste říct každé ráno před zrcadlem. :)

Jste krásné, zlatíčka, tak na to pamatujte. Užívejte neděli!

Vaše Lucka

9 Komentáře

  1. Také mám spolužačku modelku - rovněž ona měla téměř nepřekonatelný problém s fotkami na maturitní tablo a i s videem; vůbec si ze sebe neuměla udělat srandu. I když neříkám, že já jsem zrovna ukázka ne-vážné osobnosti; když mě popadne moje bojácná nálada, tak to stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  2. V dnešní době je docela umění vidět sám v sobě krásu

    OdpovědětVymazat
  3. Tvůj článek na téma týdne je mnoooohem lepší než ten můj děkuju za komentík i názor .

    OdpovědětVymazat
  4. Naopak nedokonalé holky jsou pro muže zajímavé, pokud nejsou hodně nehezké.

    OdpovědětVymazat
  5. To se ti povedlo vystihnout, skvěle napsaný článek :)

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Jsem ráda, že díky té spolužačce můžeš potvrdit, že to, co píšu, je skutečnost a ne jen můj výmysl.

    OdpovědětVymazat
  7. Což o to, doma se nalíčím(zmaluju většinou) a při čumění do zrcadla se i pochválím. Jen pak stačí vylézt ven a je po náladě. Ne že bych záviděla, (ale joo, asi závidím) ale občas mi nějaké holky, které jsou našlechtěné, příjdou až moc umělý a dělaný podle časopisů a to jim není ani dvacet. Mě je 26 a připadám si jako trotl - tak trochu z 90% stále puberťák, hraju divný hry na PC, nechodím kalit každý pátek,dám si hranolky, smažák,  připadám si jako trubka, a ty pohledy holek kolem mě jsou až pohrdavé. A když na ně někdo udělá vtip, jsou uplně mimo - snad se neumí ani smát, což mi příjde smutný. Raději budu s někým, kdo neloví v obchodech poslední modu, nemá milion předplatných na modní časopisy ale umí se zasmát a mít ze života radost. To je podle mě dokonalost :)

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Moc děkuju za takový komentář, vystihla jsi v něm přesně to, co jsem chtěla vyjádřit. Jsem moc ráda, že se najdou holky, které to takhle vnímají, které si umí užívat života a ne se jen hlídat... Že jsou holky, které se umí zasmát samy sobě, to je dneska už skoro vzácnost, aby se nějaká baba neurazila.

    OdpovědětVymazat
  9. Řekla bych, že se ráda upravím, jsem ráda hezká a ještě raději se fotím (nemyslím selfie, myslím opravdové, krásné fotografie). Neřekla bych, že je něco špatného na tom, že se snažíme být dokonalí. O to víc je zábavnější pozorovat, když té své hranice dosáhneme a nasadime si jinou. Ale je pravda, že tady musí být i jistá hranice, která tyto dva světy odděluje. Musíme si uvědomit, že dělat ze sebe blázny je to zábavné, co se nám v životě děje. Zatímco to bytí dokonalosti bychom měli využít spíše v práci. Doufám, že mě chápeš, protože sama si moc nedokážu uspořádat myšlenky

    OdpovědětVymazat