Jsem tu s prvním oficiálním tipem, na co byste se měli podívat. Tuhle rubriku jsem vytvořila dávno, ale kromě filmů, které se mi líbí, jsem do ní nějak ještě nestihla nic přidat. Pokud ale máte chuť a nevíte co dělat, pojďte se nechat pozvat na malé filmové dobrodružství. :)

Název filmu: Jurský svět
Žánr: Akční, Dobrodružný, Sci-fi, Thriller
Rok vydání: 2015
Délka filmu: 125 minut
Režie: Colin Trevorrow
Hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio...

Obsah:
Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky "vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace.

Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.

Hodnocení:
Přestože film má na ČSFD jen 74 %, já osobně bych mu dala klidně 100. Ano, byly tu sice věci, které jsem odhadla už dopředu (například složení nového dinosaura), ale myslím si, že i tak si film zaslouží spoustu procent, protože dokonale navazuje na předchozí Jurské parky. Každý milovník těchto filmů si tu přijde na své, v Jurském světě se skloubí dohromady romantika, katastrofa v podobě dinosauřího útěku, dobrodružství a výzev. Je to určitě film, na který se koukněte. :)

Trailer:

15 Komentáře

  1. Toto som videla niekoľkokrát, sem-tam som sa dosť bála, ale je to super film!

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jo, někde mají ty scény fakt propracované, že sebou i u televize člověk trhne.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, na filmu jsem byla v kině a od té doby jsem ho neviděla, ale byl fakt super! Jinak moc pěkný článek

    OdpovědětVymazat
  4. děkuji ti strašně moc, jsi úžasná osůbka, který pravidelně na můj blog chodí a komentuje, neskutečně si toho vážím a komentář k layoutu mě doslova nabyl energií a optimismem, prostě ti moc chci za to všechno komentovat. Tvůj blog je strašně skvělý, články jsou různorodé a neskutečně mě to tu baví, takže se tímto dnem stávám tvým každodenním návštěvníkem, alespon tak oplatím alespon zčásti tvou ochotu navštěvovat mě :)

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Pane jo, hrozně moc děkuju za to, co jsi napsala. Já k tobě na blog chodím hrozně ráda, i když zrovna nic třeba nepřidáváš, ale pokaždé, když vidím, jak jsi šikovná a jak se tvoje tvorba mění, zlepšuje a rozrůstá, ráda si všechno prohlížím. Jsem na tvém blogu vlastně každý den, je to takový můj rituál se alespoň podívat, jestli náhodou něco nepřidáváš, děsně mě to nabijí energií. :) K těm zvířátkům, docela to chápu, i když mám zvířátka moc ráda, někdy je jich až moc. Určitě se podívej, je to vážně paráda, nezklamalo mě to. :) Ještě jednou hrozně moc děkuju, jsi zlatá!

    OdpovědětVymazat
  6. já sérii filmů Jurské parky milovala a na tohle jsem chtěla jít do kina, ale nějak se nenašel čas... ale už film máme doma, tak se těším až se podívám

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Podívej, stojí to za to. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezky napsaný článek, je pravda, že se to dá odhadnout dopředu a opět jsou tam dost nelogické věci (sakra, jak já bych chtěla umět takhle běhat v podpatkách a nerozbít si kokos )

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Přesně tak, Rex je tu skvělá nostalgická připomínka. :) A navíc, tohle provedení není jen takové natahování, kdy diváka lákají hlavně na slavný název, ale je to vážně pecka. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle zpracování se mi líbilo asi nejvíc :) Herecké obsazení nemohlo být lepší. Sice už to není ten tradiční Jurský park (svět), ale taky byl fajn ;)

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Herci byli vážně skvělí! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle film naprosto zbožňuju! :) Fakt mě překvapilo, jak moc se mi líbil A musím říct, že máš úžasný layout blogu

    OdpovědětVymazat
  13. Už je to nějaký ten pátek, co jsem na něm byla v kině a šla bych ihned znovu. Miluju takové filmy, kdy se podíváte na trailer, máte představu, o čem to teda bude. A najedou je to úplně jinak.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Jo, taky mi to s těmi podpatky nedávalo tak docela rozum. Ale tak to se dá přehlédnout, nicméně u toho Rexe to pro mě byla příjemná změna, protože tam působil jako taková nostalgická připomínka předchozích dílů, nehledě na to, že jsem vydedukovala , že je socializovaný a nejspíš i dobře krmený, takže v tu chvíli neměl potřebu je sežrat a jen si bránil své teritorium (aspoň bych řekla), jinak věřím, že by pro něj za jiných okolností byli lákavá svačinka.   

    OdpovědětVymazat