Další tip, který pro vás mám, je knižní série Bratrstvo černé dýky. Každý díl je svým způsobem originální, protože je psaný z pohledu jiného bratra, nicméně rozepisovat všechny zvlášť jsem nechtěla, proto si tu uděláme takový jeden společný článek pro všechny dohromady...

sword, medieval, and fantasy image
black dagger brotherhood and j r r ward image
vampire and fangs image

Jedná se tedy o sérii 13 knih a průvodce, který vám ukáže nějaká další zákoutí tohoto tajuplného bratrstva.

1. díl - Milenec z temnot
2. díl - Milenec z věčnosti
3. díl - Probuzený milenec
4. díl - Nalezený milenec
5. díl - Nespoutaný milenec
6. díl - Vyvolený milenec
7. díl - Pomstěný milenec
8. díl - Milenec jen můj
9. díl - Milenka pout zbavená
10. díl - Znovuzrozený milenec
11. díl - Vytoužený milenec
12. díl - Král
13. díl - Prokletý milenec
+ Bratrstvo černé dýky - Průvodce

Série: Bratrstvo černé dýky
Žánr: Sci-fi a fantasy - Horory, thrillery
Počet stran: U každé knihy různě, většinou kolem 550 stran.
Nakladatelství: Baronet

Anotace:
Milenec z temnot - vybrala jsem anotaci k prvnímu dílu, protože ten by vás měl nalákat. :)
Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců svého rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku se svými odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z nich je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit dávnou vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě nevlastní dceru, musí za ni Wrath převzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nesnilo ani v nejdivočejších snech.

Recenze:
Někdo se teď možná zděsí při pohledu na počet stran, ale mohu odpřísáhnout, že kniha je psaná velmi čtivě, takže si ani nestačíte všimnout, jak vám strany pod rukama mizí. Důkazem je, že jsem všechny knihy přečetla několikrát a vážně jsem je měla přečtené rychle, i když se musím přiznat, že k poslednímu 13. dílu jsem se ještě nedostala, nemohla jsem ho totiž najít ve verzi do čtečky, ale snad už se brzy poštěstí. :)

Nicméně, je čas něco o knize samotné napsat. Jak už z názvu vyplývá, kniha popisuje životy elitního spolku bojovníku Bratrstva černé dýky, kterými jsou upíří válečníci, předem vyvolení a svou krví předurčení k tomu, aby ve světě udržovali mír a bojovali proti skupině zla - Bezduchým. Já osobně mám podobné příběhy moc ráda, takže už jen kvůli té fantasy stránce bych to mohla číst pořád, nicméně podle jednotlivých názvů, kde se často objevuje slovo "milenec" vám asi došlo, že to nebude jen obyčejná kniha o upírech, kdeže.

Dalo by se říct, že je to erotický román, ale nemyslete si, že je každá kniha na jedno brdo! Sama jsem se nestačila divit, jak to autorka dokázala, že v každé knize je pohled bratrů zcela jiný. Mají jiné uvažování, jiné touhy, jiné sexuální praktiky... A to vám teda můžu říct, že sexu je v knize požehnaně, červenala a hihňala jsem se snad celou dobu, ale není to žádné nevkusné porno, to tedy rozhodně ne.

Zkrátka si myslím, že pro dívku, která má ráda trošku fantasy a zároveň fandí hledání skutečné lásky, je tahle kniha jako stvořená. Za mě mají všechny knihy plné hodnocení a velké plus k tomu. :)

Hodnocení: +

Ukázka:
Vtom se dav prudce zavlnil a tanečníci na parketě se začali rozestupovat. Očividně před něčím uhýbali. Nebo před někým…
"A sakra… Už je tady," zahučel Tohrment. Sáhl pro skleničku a jedním douškem ji vyprázdnil. "Nechci se nikoho dotknout, ale o tenhle rozhovor nestojím. Koneckonců nemusím být u všeho."
Darius se díval, jak se lidská těla srážejí a tlačí se na sebe, aby se odklidila z cesty impozantnímu, temnému stínu, který nad nimi vyrůstal. Ústup byl v tomto případě nejpříhodnější strategií pudu sebezáchovy. Dvoumetrová Wrathova postava zahalená v kůži totiž ztělesňuje čirý děs. Dlouhé černé vlasy mu spadají do obličeje, panoramatické sluneční brýle ukrývají oči, které ještě nikdo nikdy nespatřil. V ramenou je dvakrát mohutnější než většina upírů a pohybuje se s cílevědomostí lovící šelmy. Tvář nesoucí jak ušlechtilé, tak drsné rysy prozrazuje vládce, jímž se narodil, i vojáka, jímž se stal řízením osudu. Zlověstná vlna, která se teď vzdouvá před ním, je dostatečně výmluvnou vizitkou jeho osobnosti.

2 Komentáře