Člověk není rozumná bytost, která má emoce, ale emocionální bytost, která občas myslí.

Emoce, emoce, emoce... Jsou kolem nás, jsou v nás, tvoří naši neoddělitelnou část, protože díky nim se dokážeme vyjádřit mnoha způsoby. Téma je sice emoce a jiné nesmysly, ale já bych to neviděla tak černě. :)

Dá se říct, že emoce jsou někdy pro zlost, to jo, jako holka to můžu jedině potvrdit, protože vlivem mnoha hormonů to se mnou mnohdy cloumá, ale na druhou stranu, způsobují nám zajímavé prožitky. Můžeme se dojmout, sdílet radost, nadchnout se pro věc... Je toho nekonečně mnoho, bez emocí bychom byli jen prázdné studny, které čekají na naplnění. A co by nás asi mohlo naplnit?

Já osobně si život bez emocí neumím představit, emoce z nás dělají lidi a odlišují nás od strojů, díky nim můžeme rozeznat, co je správné a co ne, někdy nás rozpláčou, jindy rozběsní, ale vždy dokážou vyjádřit to, na co rozum nestačí. Někdy je prostě důležitější jen cítit, nikoli nad věcmi tolik přemýšlet. Emoce totiž souvisí s naším srdcem. A srdce je přeci potřeba poslouchat, no ne?

Mnohdy z toho je sice větší bolest, než kdybychom poslechli hlavu, někdy máme chuť vystřelit si do hrudi díru, aby ten pitomý orgán dal pokoj a nezpůsoboval nám další bolest, ale jindy? Jindy bychom srdce nejraději vzali a jako nejcennější věc ho darovali lidem v našem okolí, naší rodině, přátelům, dětem a těm, které milujeme.

Neodsuzujme emoce a city, mnohdy nám pomáhají překonat těžkosti, díky nim se svět zdá snadnější a bližší, nikoli na milion let vzdálený. A jak jsem už napsala, jsem holka, kterou popadají různé nálady způsobené emocemi, někdy pláču u filmů, které ani nejsou moc smutné, někdy se vztekám a buším do zdi kvůli věcem, které mě ani tolik neštvou, někdy se raduji, i když vlastně není z čeho a někdy miluji, i když vlastně nemám proč, ale neměnila bych. Díky tomu, jak emoce vnímám, jsem vlastně sama sebou.

Takže milujte své emoce, vytvářejí vás, krášlí, a i když občas dokážou pozlobit, jsou vaší součástí. A proto je milujte, protože se musíme naučit milovat sami sebe.

Vaše Lucka

2 Komentáře

  1. Bez emocí by se ani žít nedalo:) Neumím si představit, že by všichni lidi byli stejní, bez emocí a například se tvářili stejně. To už bychom vypadali jako roboti.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně napsané.. úplně s tvým článkem souhlasím :)

    OdpovědětVymazat