Mít sourozence je buď "Jedeme v tom spolu, umřeme v tom spolu." nebo "Ne, strážníku, tuhle osobu jsem v životě neviděla." Není nic mezi tím!
- Neznámý autor

Dneska mám trošku nostalgickou náladu. Nějak moc ten čas letí. Jak jsem již v některých článcích zmiňovala, mám mladšího bráchu. Většinou o něm mluvím nebo píšu jako o dítěti, ale ona to tak docela není pravda. Už není dítě. Dneska slaví 18. narozeniny. Člověk tomu ani nechce věřit, že ten uzlíček, který jsem si pochovala u mamky v porodnici, když mi bylo šest let, dneska už má osmnáct. S jedním to docela zamává.

Sourozenecká láska je něco, co jedináček nikdy nepochopí. Většinou se rozčilujeme, občas si ještě namlátíme jako před pár lety, když jsme se řezali hlava nehlava, hádáme se a prudíme, ale na druhou stranu je to to pouto. A já vím, že kdykoli mi bylo do breku a kdy jsem byla ve srabu, tak ač je mladší, vždy mi pomohl. A tak to má mezi sourozenci být. Nezáleží na tom, jak moc se štvete navzájem, vždycky jste tu nakonec jeden pro druhého. Prostě umíme táhnout za jeden provaz.

"Ségra, tak řekni, mám ho zmlátit?" ptal se mě brácha asi dva roky zpět, když mi bylo fakt ouvej. Byla jsem po rozchodu a bývalý ne a ne dát pokoj, jezdil mě buzerovat a časem i lehce urážet do práce. Byla jsem z toho fakt špatná, než jsem se dokázala obrnit a než ho to přestalo bavit. A tehdy jsem se na bráchu musela zadívat a došlo mi to. Hádáme se, on je puberťák, já z puberty sotva vystrčila nos, ale přes to všechno... Mít bráchu je prima. A i když mladší, v tu chvíli to pro mě byl můj velkej brácha.

Takže jsem si tu dnes chtěla trošku vylít srdíčko, zavzpomínat na dobu, kdy to byl ještě prcek a zasmát se nad několika starými fotografiemi. - Mimo jiné, kdyby tušil, že jsem tyhle fotky někam přidala, asi by mě zabil. Takže psst, ne že to na mě prásknete!

Jaký máte vztah se sourozenci? Máte je vůbec? A co nějaký moment, kdy vás sourozenec překvapil a pomohl vám? :)

Vaše Lucka

15 Komentáře

  1. páni, podobnou nostalgii jsem prožívala loni v dubnu, když moje ségra slavila svou plnoletost, oni prostě v našich očích vždy budou těmi mladšími sourozenci... bráchu ti závidím, ale ségra je taky dobrá a já ji miluju moc pěkný článek <3

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle úplně přesně znám, myslím tu lásku mezi sourozenci, jsem z nás 3 nejmladší a je to super :) Vždycky mi pomůžou, když si s něčím nevím rady a tak.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám mladší sestru , ale teď již v sobotu ji bude 16 let . Jaký je náš vztah ? Když byla malá ráda si se mnou hrála , koukaly jsme spolu na animované pohádky doma nebo i v kině . Jenže pak jsem byla delší dobu v nemocnici . Když ji bylo kolem 10 ti let tak jsem onemocněla . Od te doby se ke mne chová docela dost ošklivě . Čím je starší tím se ke mne chová hůř a hůř . Je na mně protivna , ma blbý řeči ... Prostě si někdy říkám jestli mne má vůbec ráda ?! Mám ji ráda , ale když ona o mne nestojí tak ji raději nechám at si dělá svoje .

    OdpovědětVymazat
  4. Je hezké že si tak rozumíte, já se se svým bratrem moc nestýkám, nerozumíme si...

    OdpovědětVymazat
  5. S tímto článkem nejde nesouhlasit.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné. Čteme si to tu se ségrou, a obě jsme se shodly, že máš svatou pravdu

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám také mladšího bráchu o 7 let. Když jsme byli malý, bylo to mezi námi hodně krušné Teď už spolu celkem vycházíme, akorát když mě nechce poslouchat (třeba že má udělat nádobí ), tak to je boj Ale věřím, že čím bude starší, tím ten vztah bude lepší :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám sestru, dvojče. Je o 3 minuty starší . V prosinci nám bude 18. Máme krásný vztah. Tím, že jsme dvojčata je to ještě silnější. Jsme na sebe napojené. Např. se nám stalo, že si obě v duchu zpivame tu samou písničku :). Máme se moc rády, i když se někdy hádáme. Minulý rok jsem bez ní byla dosud nejdéle - na lyžáku týden. To už se mi pak stýskalo. Jsem moc ráda, že ji mám <3! Nevím, co bych bez ní dělala

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám dva bratry a jsem prostřední tak vím dobře co to je sourozenecká láska .

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, tak to je krásný úsměvný článek. Já mám starší sourozence o 20-více let, takže takový super vztah nemáme..byla bych radši třeba jen o 5 let staršího sourozence...a mladší by mi nevadil.

    OdpovědětVymazat
  11. [1]: Souhlasím, vždycky to pro mě bude prcek, ačkoli je o hlavu vyšší jak já. I ségru mít musí být fajn.

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně tak, vztah sourozenců jedináček nikdy nepochopí. I kdyby sebevíc chtěl. Ono to nemá nikde žádné jiné připodobnění, abys mu mohla říct - tak takhle nějak to asi vypadá.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Skvěle napsané, máš svatou pravdu. Sourozenci mají ten domeček přeci jen ještě posichrovaný.

    OdpovědětVymazat
  14. [11]: My jsme jednovaječná :). V porodnici to mamce neřekli, nebyli si tím jistí. Tak nám rodiče koupili k 15. narozeninám test slin, který se pak posílá do laboratoře, která je v  Praze - Ruzyni. Vyšlo, že jsme jednovaječné :).

    OdpovědětVymazat
  15. To je hezké! Se sestrou jsme od sebe taky necelých 6 let, teď bude slavit 19. Mám to stejně - pořád to byla malá sestřička a najednou šup, je z ní kočka, co má na prstech omotané všechny chlapy z okolí.

    OdpovědětVymazat