Tak jsem si vzpomněla, že už jsem strašně dlouho nepřidala další písmenko do naší abecedy. Opravdu jsem to flákala, ale vzhledem k událostem budu mít teď spoustu času, takže se můžete těšit na víc článků a vůbec větší aktivitu na blogu. S tím novým designem to půjde samo, krásně ve mně vzbuzuje jarní náladu. :-)

study and school imagegraduation, college, and graduate imagestudy, motivation, and school image


Včera mi přišel email, že studijní oddělení ČZU přijalo mou přihlášku ke studiu, mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem ji odeslala, zaplatila a mám tuhle část z krku, na druhou stranu jsem z toho trošku v rozpacích. To další studium, na které se po Bc. zaměřím, mě nijak zvlášť netěší. Teda ne obor, ten se mi zdá celkem fajn - Provoz a ekonomika, je to jeden z mála, kde mi vyhovují předměty, ale spíš ten samotný fakt studia.

Těšila jsem se na cestování, práci v zahraničí a tak, ale nedávno jsem zjistila, že prostě nemůžu jen tak odjet. To, jak na mě naši pořád naléhají a říkají mi, ať studuju, protože pak už nikdy nebudu... A vůbec to všechno, že teď nemáme tolik peněz, protože taťka má přes zimu vždy problém s prací, jelikož je soukromník, ale oni mě i přesto pořád ponoukají k dalšímu studiu... Hodně jim dlužím, tak si nakonec říkám, že ty dva roky ještě vydržím.

I když teda mezi mnou a dalším studiem stojí ještě můj potenciální úspěch u státnic, neberu to jako samozřejmost, ale tak výhledově si myslím, že to zvládnu - prostě musím. Ale neřekla jsem jim ani o tom, že jsem si někam dala přihlášku. Je to taková moje malá pomsta za to, jak mi studium pořád předhazují, je to dětinské, ale aspoň to pro ně potom bude překvapení. Tak mi držte palce, ženu se rovnou do pekel.

Vaše Lucka

13 Komentáře

  1. Chápu, že nechceš jít proti rodičům, ale na druhou stranu si myslím, že pokud to sama cítíš jinak, měla by ses řídit především podle svých pocitů. Je to tvůj život a je mnohem lepší pak něco vyčítat sobě, než ostatním.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Moc děkuji za tvůj komentář a máš v něm naprostou pravdu, já jsem si toho taky vědomá, že praxe je přínosnější, ale vzhledem k tomu, že chci po škole nějakou dobu cestovat, tu praxi jen tak nezískám, pokud tedy v zahraničí nebudu pracovat na nějakém místě, kde mi praxi později uznají. :) Mé okolí je, bohužel, skálopevně přesvědčeno, že Bc. není v dnešní době nic, v čemž mohou mít i pravdu, ale i tak mě to učení příliš nebaví. Já jsem rozhodnutá, že to zkusím, ale nakonec se může i stát, že mě nevezmou a všechno může být jinak.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: No... Já mám DiS., což je ještě větší prdlajs než Bc. A mě to bohatě stačí.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: To se mi líbí, co píšeš, zní to magicky. A asi na tom i něco bude, on člověk stejně neví, kam ho osud nakonec zavede. Kdysi mi na střední při suplování ukrajinský učitel vykládal z karet na prší budoucnost, mrazilo mě, jak se trefoval do věcí, které nemohl vědět (že mám bráchu, že hraje fotbal, jakou barvu vlasů má můj přítel atd.). Tehdy mi řekl, že mám před sebou dvě cesty, jednu snadnou a nebudu na ní nikdy šťastná a jednu trnitou a plnou bolesti, ale na jejím konci mě čeká štěstí, pořád si nejsem jistá, po které cestě jdu.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Nooo tak to je docela oříšek a celkem tvrdej oříšek nechtěla bych se vydat tou špatnou cestou ale jak jsem psala předtím.. Osud tě snad nasměruje tím správným směrem stačí jen být ostražitá

    OdpovědětVymazat
  6. To zvládneš, ty státnice :) a ty dva roky se už taky nějak přežijou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, konečně jsem narazila v blogovém světě na někoho, kdo se nachází momentálně v situaci jako já. Taky jsem ve třeťáku, na UHK - cestovní ruch, a taky nevím kam dál. JÁ osobně, už bych nikam nešla - upřímně, už mám toho učení nad hlavu, asi mi rozumíš   ... ale rodina mi též říká, ať studuji, dokavaď můžu, že uvidím, jak se mi to jednou bude hodit. Do toho mě tlačí i přítel... takže jsem se v podstatě pro další studium rozhodla hlavně kvůli nim. Ale když jsem nad tím přemýšlela, tak mě to trošilililinku láká i samotnou... Mohu se zeptat, kam přesně sis podala na ČZU přihlášku? Provoz a ekonomika je obor, nebo název fakulty? Jestli název oboru, tak se omlouvám za mou stupidní otázku     ... taky bych už měla jít posílat! Určitě pošlu na VŠE do Jindřichova Hradce. To vím jistě. Ale dál... netušim, stejně pošlu dvě, víc ne!

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Já teď studuju taky cesťák, jen teda v Jihlavě. Podala jsem si na fakultu podnikatelskou, přímo obor Provoz a ekonomika, ze všeho, co jsem viděla, to má opravdu přijatelné předměty, většinou podobné tomu, co mám na cesťáku nebo tomu, co jsem měla předtím na obchodce.

    OdpovědětVymazat
  9. přeji ti hodně štěstí u státnic, zvládneš to já bych také chtěla cestovat, ale zatím ne nijak dlouhodobě, protože pak by mi dělalo problém se vrátit do školy teď jsem ještě v tom režimu, ale pak...

    OdpovědětVymazat
  10. Abecedu jsem dělala na svém starším blogu a skončila jsem myslím u písmena D Jinak určitě držím palce ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Palce držím!! :) Ať to všechno zvládneš levou zadní. :)

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: Jojo, to si právě taky myslím, proto s tím nejspíš počkám až po studiích.

    OdpovědětVymazat
  13. [8]: Jéé, to je super, tak cestovní ruch - baví tě? Mě vždy bavil, ale během studia jsem začala spíše inklinovat k managementu a marketingu...celkově k ekonomice... ...takže proto VŠE... ale nejspíš si dám rok pauzu = nastoupím do práce ... zažadím se do pracovního procesu, aklimatizuji se a tadá v červnu 2017 podám přihlášku. Potřebuji oddych... říkají mi doma a okolí, že už se nevrátím, ale já vím, že jo... jen tu pauzu prostě potřebuju...   a získat nějaké praktické zkušenosti ...do 26 inženýra stihnu, tak co

    OdpovědětVymazat