Krásný večer, zlatíčka,

tak nějak se s vámi jdu podělit o svoje pocity... Takhle večer jsem začala projíždět blog a pročítat zápisky různých autorek a aniž bych něco takového zamýšlela, podařilo se mi rozkliknout hned po sobě blog asi od čtyř různých slečen během pěti minut, které psaly o svém denním příjmu, o dietě a hlavně o anorexii.

Mnohé z nich si to možná ani neuvědomovaly, že sníst za den čtvrt pomeranče a kyselou okurku člověku k dlouhodobému přežití nestačí, zvlášť když k tomu ještě připočítáte jejich aktivitu, která dělá třeba hodinu a půl na rotopedu... Vždycky, když tohle čtu, říkám si, kam tohle spěje? Co nutí ty krásné dívky, aby si ničily život hloupou představou o dokonalosti?! Je to snad světový ideál, že žena musí být jako proutek, aby plnila nějaká očekávání na stále menší a menší konfekční velikost? Však si uvědomte, že většina těch úžasných modelek a superhvězd taky není dokonalá sama o sobě, pomáhá jim tým stylistů, maskérů a podobných, nemluvě o práci v photoshopu, kde je vylepšují při každé příležitosti!

Ti, co mě znají, by si hned na první pohled všimli, že mezi ty hubené holky nepatřím, mám svá kila navíc, o kterých vím, ale zároveň mám v hlavě takový blok, který prostě nedovolí, abych se trápila hladem a psychicky týrala. Já se mám ráda! Asi by si to každá holka měla říkat, nejlíp aspoň jednou denně, aby si uvědomila, že je to pravda.

A je to pravda, není to jen takový ten reklamní kec, kdeže. Protože daleko radši uvidím holku s kyprými tvary, která má úsměv na rtech než holku kost a kůže, která se děsí nad odrazem v zrcadle, přestože ji tam mohou děsit tak maximálně vystouplé kosti. Mnozí si možná řeknou, že jim ty postavy závidím, možná jo, ale já nevím... Hlava mi nebere, jak někdo může takhle spadnout na dno, netřeba dodávat, že to je velký hazard se životem současným i budoucím, padání vlasů, třepení nehtů, možnost, že nebudete moct mít dítě... Holky, proberte se, všechny jste krásné a úžasné svým vlastním způsobem, tak se neničte!

Omlouvám se, ale fakt jsem to ze sebe potřebovala dostat, je mi z toho všeho nějak smutno, tak to jdu asi zaspat... Dobrou noc.

Vaše Lucka

7 Komentáře

  1. Ve většině s tebou souhlasím :) Ale teď jsem jedna ta propadlice. Mám ráda své tělo, svůj kulatý, poctivě vydřepovaný zadek, ale teď prostě potřebuji shodit pár kilčo, který se mi usadily na bříše. Stačí 14 dní a pak začít pomalu zdravě jíst a výsledek se udrží, dokuď zase nezačneš prasit a přímo "žrát" vše, co najdeš. Řekla bych, že od několika pisálkových holek to mám v hlavě srovnáno, vím, že tohle rozhodně není zdravý životní styl, ale situace mě k tomu vede. Za vším hledej chlapa

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si, že máš pravdu. Každý druhý blog na, který si kliknu je o upravených jídelníčkách. O tom jak,  dneska snědli kostku cukru. Bože !!! Kdyby měli blog, aspoň o něčem jiném než mučit sami sebe !!!! Myslím, že jsi to vyjádřila, bys mohla aspoň nějaké anorektičce pomoct.Neodsuzuje, jenom neschvaluji to jak sami sebe mučí. Vím, že mi do toho asi nic není, ale tím že si ubližují. Ubližují i svým rodičům a přátelům To mě na tom asi mrzí nejvíce..............

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj :) ten crack celkom dost potrebujem a ak v nom nie je virus a bola by si taka zlata by si mi to mohla poslat na artgraphica@zoznam.sk :) moc dakujem :*

    OdpovědětVymazat
  4. Jakoby vylízající kosti určovaly, kdo za co stojí. Souhlasím s tebou. Nechápu ten trend, nechápu smysl ničení vlastního těla a zdraví, když nikdo nedostane víc než jedno jediný. Ráda se koukám na krásné lidi, ale ona krása přece stojí na něčem jiném, než číslu na váze.

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, moc děkuju za souhlas, jsem ráda, že to vidíte jako já, protože se mi zdá, že v tomhle ohledu spousta holek ztrácí rozum...

    OdpovědětVymazat
  6. máš pravdu, je to hezký článek:) podle mě by tohle nikdo dělat neměl a pokud chce zhubnout, tak zdravě, ne takhle. Všechny holky jsou krásné, ale ne každá si to umí připustit.

    OdpovědětVymazat